Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

04.01.2024 10:50

Яскраві спортивні досягнення дітей за перше півріччя 2023-2024 навчального року

6596769954c27__Слайд1.JPG

З великим задоволенням пропонуємо звіт про спортивні досягнення Кобеляцької дитячо-юнацької спортивної школи за перше півріччя 2023-2024 навчального року. У цей період наші талановиті спортсмени продемонстрували вражаючі результати та високий рівень спортивної майстерності.

Загалом за цей період було проведено та взято участь у 82 змаганнях місцевого, обласного, Всеукраїнського та світового рівня (обласних – 42, міській Гімназіаді – 10, обласній Гімназіаді – 10, Всеукраїнських – 19, Чемпіонаті світу – 1). Вдома прийнято та проведено – 40 змагань, виїзних – 42.

Детальніше по видах спорту та досягненнях. Вихованці відділення футболу показали неабиякі спортивні досягнення у змаганнях різного значення та у різних вікових категоріях. У вперше в історії спортивної школи дві команди юнаків 2007-2008 (тренер Віктор Білорибець) та 2009-2010 років народження (тренер Сергій Калитка) ввійшли до дитячо-юнацької футбольної ліги України Першої ліги.

Команда юнаків 2007 років народження (тренер-викладач Віктор Білорибець) посіла призове місце у фінальних змаганнях ДЮФЛ області та у Гімназіаді Полтавщини з футзалу.

Юнаки 2009 року народження (тренер-викладач Сергій Калитка) посіли I місце у фінальних обласних змаганнях з футболу серед команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи освіти області.

Жіноча команда «Лідер» у складі збірної Полтавської області взяла участь у Чемпіонаті України з футболу серед команд Першої ліги сезону 2023-2024 років. Окрім того, Кобеляччина вперше приймала спортивні змагання такого рівня на міському стадіоні «Колос». Після першого кола змагань команда зайняла 4 місце.

Також у 2023 році дівоча команда взяла участь у Чемпіонаті світу з футзалу серед закладів освіти, який проходив в Сербії. Наші футзалістки посіли 4 місце, гідно представивши не лише Кобеляччину, а й Україну.

Команда дівчат з футболу 2008-2009 років народження виборола I місце у Всеукраїнських фінальних змаганнях ГО ВФСТ «Колос» з мініфутболу випередивши старших від них на рік дівчат (2006-2007 років народження) та здобула призові місця ще й у Гімназіадах Полтавщини з футболу та футзалу.

Чудові результати були досягнуті й в обласних змаганнях з волейболу. Так дівоча команда 2007-2008 років народження (тренер-викладач Дмитро Середа) та команда юнаків 2009-2010 років народження (тренер-викладач Олексій Колінько) посіли III місце в обласних змаганнях з волейболу серед команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи освіти.

Високі результати на обласних змаганнях досягли й вихованці відділення пауерліфтингу (молодий та перспективний тренер-викладач школи Олег Жимбей). Команда дівчат завоювала I місце, а команда хлопців – II місце в обласних змаганнях команд ДЮСШ з пауерліфтингу.

Наразі висвітлені результати змагань де досягнуто найкращих результатів вихованцями спортивної школи, але було й чимало інших турнірів, у яких наші діти не здобули призових місць, але достойно себе показали. Це і:

- Чемпіонат Полтавської області з футболу серед дитячо-юнацьких команд різних вікових груп;

- обласні змагання команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи освіти з волейболу серед дівчат 2009 років народження;

- обласні змагання команд ДЮСШ з волейболу серед юнаків 2007 років народження;

- обласна Гімназіада з шахів та настільного тенісу;

- Всеукраїнський турнір з футзалу серед дівчат 2013-2014 років народження та турнір з футзалу «Промінь мрії CUP» й «Гірник-спорт CUP» та інші.

Традиційно, у кінці року було проведено міжобласний турнір з футзалу серед юнаків 2013 років народження присвячений пам’яті тренера-викладача Кобеляцької ДЮСШ – Миколи Івановича Луценка. Участь у якому взяло 5 команд.

Від адміністрації та викладацького складу спортивної школи висловлюємо щирі слова вдячності керівництву виконавчого комітету Кобеляцької міської ради та депутатському корпусу за фінансову підтримку спортивної галузі громади. Приємно, що у цей складний час розвиток спорту залишається пріоритетом напрямком у роботі.

Висловлюємо подяку батькам за підтримку та допомогу у створенні сприятливого середовища для розвитку спортивних талантів наших дітей. Нашим юним спортсменам бажаємо подальших успіхів, щоб досягнення на спортивному полі були ще більш вражаючими!

Також висловлюємо слова вдячності працівникам спортивної школи, які забезпечують належні умови для тренувань та проведення спортивних змагань.

Директор Кобеляцької ДЮСШ Руслан Сабіров

image_6487327-(11).jpg