Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

27.12.2023 16:00

Головне із засідання виконкому

658c2e06b560e__IMG_9524.JPG

Сьогодні, під головуванням виконуючого повноваження міського голови-секретаря ради Василя Фещенка відбулося засідання виконавчого комітету Кобеляцької міської ради.

Спершу члени виконкому ознайомилися зі звітом головного лікаря КНП «Кобеляцька міська лікарня». По даному питанню інформував головний лікар – Володимир Казирод. Доповідач, у своєму виступі звернув увагу на основних медичних послугах, які надає заклад охорони здоров’я, відповідно до укладених договорів. Наразі лікарня надає 17 медичних послуг.

Окрім того, Володимир Казирод наголосив на роботі стаціонарних відділень та амбулаторно-поліклінічної служби, які діють при лікарні. Не залишилось поза увагою і кадрове забезпечення лікарями. Зі слів головного лікаря, заклад повністю забезпечений медичним персоналом.

На завершення Володимир Олексійович ознайомив присутніх зі зробленою роботою лікарні у 2023 році та планами на наступний 2024 рік.   

Також члени виконкому заслухали звіт про роботу Госпрозрахункового комунального підприємства «Переволочанське».  Головною проблемою у роботі підприємства є незадовільний стан водопровідних мереж, зношеність артезіанських свердлових та застаріле обладнання. Та все ж підприємство намагається якісно надавати послуги з водопостачання населенню.

У ході роботи засідання члени виконкому розглянули та підтримали пропозиції відділу освіти щодо вартості харчування дітей у наступному 2024 році у закладах дошкільної та загальної середньої освіти громади. Даними нормативними документами передбачається збільшення вартості харчування на 10 грн.

Загальна вартість за харчування в закладах дошкільної освіти складатиме 50 грн. Крім того прийнято рішення про зменшення вартості харчування для дітей з багатодітних сімей та дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Пільгові категорії дітей, які передбачено законодавчо харчуватимуться безкоштовно.

І надалі безкоштовно будуть забезпечені одноразовим гарячим харчуванням усі учні 1-4 класів. Щодо учнів старшої школи – 5-11 класи, то безкоштовно матимуть змогу харчуватися діти, які належать до пільгових категорій відповідно до законодавства та діти, батьки яких захищали та захищають нашу державу. Загалом, безкоштовно  будуть харчуватися 939 дітей початкової ланки та близько 300 дітей старшої школи.

У ході роботи засідання також були погоджені тарифи на послуги, які надає комунальне підприємство «Водоканал Плюс».

Окрім того, члени виконкому розглянули та погодили присвоєння адресних номерів об’єктам нерухомого майна, затвердили акти комісій з обстеження зелених насаджень та підтримали попередньо розглянуті матеріали опікунської ради та комісії з питань захисту прав дітей.

Загалом цього дня члени виконкому розглянули понад 20 питань. З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися на сайті міської ради.

IMG_9510.jpg IMG_9516.jpg IMG_9521.jpg IMG_9524.jpg