Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.12.2023 17:29

Прийнято головний фінансовий документ на 2024 рік

6585aa8e8a236__2.jpg

22 грудня виконуючий повноваження міського голови-секретар ради Василь Фещенко провів засідання сорокової сесії Кобеляцької міської ради, на якому планувалось розглянули 20 питань.

Сформувавши порядок денний пленарного засідання депутати додатково внесли 7. Тож загалом порядок денний налічував 27 питань.

Найголовнішим на засіданні було прийняття бюджету громади на 2024 рік. Попередньо профільна комісія погодила проєкт бюджету, тож депутати одноголосно підтримали зменшити видатки на відділ освіти Кобеляцької міської ради (енергоносії) на 6 млн грн та направити їх на фінансування Програми соціального захисту та підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України Кобеляцької міської територіальної громади на 2024 – 2027 роки. При розподілі вільного залишку коштів міського бюджету повернути вказану суму відділу освіти.

Також сесією було затверджено кілька місцевих цільових програм соціального спрямування та підтримано ряд майнових питань.

У блоці земельних питань, які цього дня також було внесено до порядку денного, два питання були зняті на доопрацювання та одне - не набрало необхідної кількості голосів для прийняття.

У ході роботи засідання також були обговорені питання виконання повноважень депутатами – участь у роботі профільних постійних комісій та пленарних засіданнях.

Загалом цього дня із 27 питань по 24 були прийняті рішення. З результатами поіменного голосування по кожному питанню можна ознайомитися за посиланням.

Не залишилось без уваги питання створення додаткового підрозділу в апараті виконавчого комітету міської ради, який має виконувати ведення первинного військового обліку по м.Кобеляки. Наразі ці повноваження переходять до міської влади.

Василь Фещенко довів до відома депутатів і інформацію щодо проведення двох зустрічей із жителями сіл Мартинівка та Кресне.

Жителі Мартинівки вийшли з пропозицією відновити роботи сільського ФАПу та власноруч долучитися до виконання ремонтних робіт у приміщенні, за умови, якщо кошти на будівельні матеріали будуть виділені з міського бюджету.

Щодо сходки в с. Красне, то там ситуація інша. Жителі села висловилися проти виділення земельної ділянки на території старостату під переробний завод. Тож дане питання залишається відкритим.

Окрім того, було обговорено питання розробки програми підтримки Збройних Сил України, завдяки якій місцева влада зможе допомогами військовим частинам. Дане питання буде розглянуто на наступній сесії міської ради.

Також із заявою про підтримку ЗСУ звернувся і заступник міського голови Сергій Омельченко, який попрохав на час дії воєнного стану перераховувати його премію у повному обсязі на рахунок ГО «Кобеляки допоможуть».

На завершення пленарного засідання, Василь Фещенко подякував депутатам за плідну роботу протягом 2023 року та привітав усіх з Різдвяними й Новорічними святами.

1.jpg 2.jpg