Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.12.2023 15:02

Розроблено план дій захисту прав дітей

65858900a8c65__Слайд1.JPG

Днями службою у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради та Кобеляцьким управлінням Полтавської філії Полтавського обласного центру зайнятості підписано план спільних дій по виконанню Постанови Кабміну від 20.08.2021 № 893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуг патронату над дитиною».

У рамках підписання плану дій також були визначені механізми інформаційно-роз’яснювальної роботи, спеціалізованих тематичних консультацій, співбесід, спільних семінарів про суть та зміст патронату над дитиною та направлення зареєстрованих безробітних для первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі.

Головне завдання патронату – забезпечити дитині професійний сімейний догляд, а також виховання на період подолання її батьками складних життєвих обставин, що спричинили влаштування дитини під патронат чи пошук для неї нової родини протягом 3- 6 місяців.

Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку.

В умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці все більшої ваги набувають нестандартні форми зайнятості осіб, які виконують роботу на тимчасовій основі. Серед них можна назвати й створення сім’ї патронатного вихователя. Це, насамперед, реальна можливість розв’язання проблеми власного працевлаштування, а ще можливість зробити добру справу, врятувати дитину, родина якої опинилася у складній ситуації.