Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

22.08.2023 16:43

Мужній Воїн до останнього подиху вірив у Перемогу

64e4bb7fa1a50__4.jpg

22 серпня – трагічний день для жителів Кобеляцької громади. У цей день чимало містян прийшло, щоб віддати шану ще одному захиснику, уродженцю села Красне – Шкрамку Олегу Валерійовичу.

Зі смутком та болем у серці провели в останню дорогу Героя, який 13 серпня 2023 року загинув внаслідок бойових дій біля населеного пункту Урожайне Донецької області.

Попрощатися із загиблим прийшли рідні, близькі, друзі, військовослужбовці, представники влади та мешканці громади.

Востаннє нашому земляку віддали військові почесті. Рідним Героя вручили Державний Прапор України, який почесна варта зняла з домовини. На честь солдата Олега Шкрамка небо гучно пронизав трикратний стрілецький салют…

Низько схиляємо голови у скорботі та розділяємо горе рідних. Пам’ять про Олега буде вічно жити в наших серцях, в історії нашого краю та України.

Царство небесне та вічна слава!

Довідково: Шкрамко Олег Валерійович народився 26 січня 1996 року в с. Красне колишнього Кобеляцького району.

Навчався у Красненській загальноосвітній школі, по закінченню якої здобував освіту в Кобеляцькому професійному аграрному ліцеї.

Проходив строкову службу в лавах Збройних Сил України з 2016 по 2017 роки.

25 липня 2022 року Олег був призваний на військову службу третім відділом Полтавського РТЦК та СП. Близько року проходив військове навчання в Національній гвардії України. По закінченню був направлений виконувати бойове завдання на Донеччину, у складі 17 стрілецької роти 4 стрілецького батальйону ВЧ 3052 Національної гвардії України. Старший солдат Олег Шкрамко мав військову професію водія автоматизованої групи відділення матеріально-технічного забезпечення.

Загинув Олег захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України 13 серпня 2023 року внаслідок бойових дій біля населеного пункту Урожайне Донецької області.

У героя залишились батьки: мати – Наталія Анатоліївна та батько – Валерій Якович.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg