Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

24.01.2022 09:03

Розпочато реалізацію нових проєктів міської ради

61ee505874bab__IMG_0139.JPG

Минулого тижня Кобеляцьку міську територіальну громаду з робочим візитом відвідали представники проєктно-будівельної компанії, які разом з міським головою Олександром Копельцем, депутатом міської ради Василем Фещенком оглянули два інвестиційно-привабливі об’єкти, які знаходяться у селі Світлогірське та один об’єкт у місті Кобеляки – це міст через річку Кобелячку.

Першим завданням під час будівництва чи реконструкції будь-якого об’єкту є виготовлення проєктно-кошторисної документації. Саме для здійснення попередніх замірів було оглянуто наявний міст та прилеглу до нього територію. Будівництво нового мосту є важливим об’єктом, адже саме він з’єднує місто Кобеляки та державну дорогу Н-31.

Опісля, проєктанти оглянули технічний стан колишнього приміщення Світлогірського будинку культури. На превеликий жаль, можливість реконструкції даної будівлі втрачена. Під впливом різних факторів навколишнього середовища, а також від води, періодичного розморожування і заморожування бетонне перекриття даху стало непридатним, арматура внаслідок вологи піддалась корозії. Саме через це є висока ймовірність обвалу цього бетонного перекриття. По попередніх підрахунках капітальний ремонт приміщення сільського будинку культури становить понад 30 млн грн.

Наступним об’єктом, який оглянули спеціалісти, було приміщення колишньої Світлогірської лікарні. На відміну від будинку культури приміщення лікарні знаходиться у задовільному стані.

Під час обговорення результатів поїздки міським головою і проєктантами була досягнута домовленість про подальшу співпрацю по двох об’єктах: капітальному ремонту мосту через річку Кобелячка та реконструкцію Світлогірської лікарні під реабілітаційний центр для учасників АТО. На реалізацію цих об’єктів планується залучити додаткові кошти у сумі 50 млн грн з державного бюджету.