Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

17.01.2022 16:32

Депутати розглянули нагальні питання

61e57e1b6eaed__IMG_0179.jpg

17 січня відбулося пленарне засідання шістнадцятої позачергової сесії міської ради восьмого скликання, яке провів міський очільник Олександр Копелець.

До порядку денного засідання було включено лише три питання, які потребували невідкладного вирішення – виділення земельної ділянки для будівництва і експлуатації заводу з переробки побутових відходів; виділення земельної ділянки для побудови багатоквартирного житлового будинку та внесення змін до Програми благоустрою Кобеляцької міської ради на 2020 – 2023 роки.

По першому питанню, яке стосувалося вивезення та утилізації твердих побутових відходів на території міської ради, присутніх інформував Олександр Копелець, який наголосив, що склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів – встановлення заборони на вивіз сміття. Якщо міська влада і надалі буде зволікати, то є ймовірність повторити невдалий приклад міста Львів з цього питання.

«На сьогодні є пропозиція німецько-українського підприємства взяти участь в інвестиційній програмі, основною метою якої є впровадження сучасної технології та німецького досвіду в систему поводження з відходами громади. Участь у цьому проєкті дасть можливість побудувати переробне підприємство, яке нарешті вирішить питання з стихійними сміттєзвалищами на території нашої громади», - наголосив Олександр Копелець.

Міський голова повідомив, що найближчим часом відбудеться зустріч активу громади з представниками компанії, на якій будуть детально обговорені всі питання.

Наступний проєкт рішення стосувався надання дозволу на виконання підготовчих, документальних, геодезичних робіт для побудови багатоквартирного житлового будинку, яким передбачалося надання права Кобеляцькому міському голові взяти участь у обговоренні з інвестором умов побудови багатоквартирного житлового будинку для жителів громади, а, в першу чергу, для лікарів, з подальшими затвердженням на сесії міської ради.

Останнє питання стосувалося змін у частині фінансової підтримки госпрозрахункового комунального підприємства «Переволочанське», яке на сьогодні опинилося у складному фінансовому становищі, що могло б призвести до відсутності водопостачання жителям одного із найбільших населених пунктів громади – села Світлогірське.

Хоч позачергова сесія розпочалася із запізненням та тривалими обговореннями щодо законності, доцільності та нагальності її проведення, по всіх розглянутих питаннях були прийняті відповідні рішення.