Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

05.09.2024 10:07

У громаді завершилось голосування щодо перейменування населених пунктів Леваневське, Сухинівка та Кунівка

78a76a42-1a90-416e-aefe-014369d7ad66.jpg

Нещодавно у Кобеляцькій міській територіальній громаді завершилося голосування щодо перейменування трьох населених пунктів: Леваневське, Сухинівка та Кунівка. Ця ініціатива була пов'язана з процесом декомунізації та дерусифікації, що триває в Україні, і мала на меті привести назви сіл у відповідність до історичної та культурної спадщини.

Голосування проходило за участі мешканців громади. Питання перейменування викликало жваві обговорення як на попередніх сходках, так і у соціальних мережах, де мешканці розповідали: про історію назв сіл та обґрунтовували необхідність їхньої зміни; про доцільність чи навпаки - не доцільність даного процесу. Кожен із жителів мав можливість висловити свою думку.

Процес голосування, на рівні громади, добіг завершення. Населений пункт Леваневське за результатами голосування планується перейменувати на село Татарщина, що відображає його історичну назву. За даними карти Шуберта, на цьому місці раніше знаходився хутір Татарки, а пізніше село мало назву Татарщина.

Село Сухинівка отримало пропозицію перейменувати його в Полісся. Це рішення підтримали місцеві жителі.

Для Кунівки обговорювали кілька варіантів назв, проте найбільшу підтримку здобула назва Рідне.

Після завершення голосування сформовані протоколи результатів та відповідний проєкт рішення буде розглядатися на черговій сесії міської ради, а остаточне затвердження нових назв відбудеться на державному рівні – Верховною Радою України.