Логотип

Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

31.07.2024 16:33

Профільні комісії погодили питання на чергову сесію

f0860d61-39cc-4ff6-867e-94a7b7ff2854.jpg

У рамках підготовки до п'ятдесят першої сесії Кобеляцької міської ради Таміла Шевченко провела спільне засідання постійних комісій міської ради з питань економічної політики, власності, бюджету, тарифів та цін; мандатної та з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, дотримання прав людини, громадського правопорядку, законності та запобігання корупції; соціального захисту, охорони здоров'я, освіти, культури, спорту та партнерських зв'язків.

Участь у засіданні взяли виконуючий повноваження міського голови-секретар міської ради Василь Кіптілий, його заступники – Сергій Омельченко та Михайло Брейко, керуюча справами (секретар) виконкому Олена Постольник, керівники відділів апарату виконавчого комітету, структурних підрозділів та комунальних підприємств, питання яких було включено до порядку денного.

Депутати ознайомилися із виконанням Плану соціально-економічного розвитку Кобеляцької громади у першому півріччі 2024 року. В умовах воєнного стану громада першочергово спрямовувала зусилля на забезпечення безпеки, підтримку Збройних сил України, соціальну підтримку населення, безперервну діяльність комунальних установ тощо. Фінансування заходів Плану здійснювалось з урахуванням першочерговості та реальних можливостей бюджету міської ради. Цей підхід дозволив ефективно розподілити ресурси забезпечуючи пріоритетні напрямки розвитку, зокрема безпеку, інфраструктуру та соціальні програми.

Для забезпечення демократичності та прозорості у призначенні керівників закладів громади, які були прийняті в період воєнного стану, депутати підтримали проведення конкурсу на зайняття посади директора «Кобеляцький Центр первинної медико-санітарної допомоги».

З метою ефективного і раціонального використання освітньої субвенції та коштів місцевого бюджету, відповідно до пропозиції відділу освіти депутати розглянули питання щодо припинення діяльності Ліщинівської філії опорного закладу Кобеляцький ліцей №1. Розгляду цього питання передувала попередня зустріч із колективом філії та батьками. Наразі у філії навчається 10 учнів, з них 4 продовжать освіту в Кобеляцькому ліцеї №1 та 6 учнів – у Кобеляцькому ліцеї Полтавської обласної ради. Підвезення учнів буде здійснюватися шкільним автобусом. Педагогам та працівникам запропоновано роботу в інших закладах освіти.

Члени комісії також ознайомилися зі змінами до структури Центру надання соціальних послуг, якими передбачено введення посади фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Були розглянуті питання затвердження актів приймання-передачі майна у комунальну власність міської ради тощо.

Під час засідання депутати додатково внесли кілька питань, які стосувалися функціонування двох структурних підрозділів міської ради та інші. Всі опрацьовані проєкти рішень комісія рекомендувала внести до проєкту порядку денного чергової сесії міської ради.