Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

18.05.2024 12:53

День пам'яті жертв політичних репресій

66486ca115d40__represii-15052022.jpg

До Дня пам'яті жертв політичних репресій, який традиційно вшановуємо у третю неділю травня (19 травня) презентуємо відеопроєкт, який у трьох відео детально та доступною мовою розповість про обставини та наслідки Великого терору 1937-1938 років.

Перший ролик присвячений Биківні - місцю масових поховань жертв Великого терору. Про те, як село під Києвом перетворилось на "полігон смерті" сталінського режиму розповість заступниця генерального директора з наукової роботи Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» Тетяна Шептицька.

Проект підготовлено за співпраці: Українського інституту національної пам’яті, Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності

Над проєктом працювали: Тетяна Шептицька, Віталій Сударкін, Зоя Заблоцька, Тетяна Бойко, Ольга Савенок.

Відемонтаж: Віталій Сударкін

У відео використано матеріали Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», Галузевого державного архіву Служби безпеки України, Державного архіву м. Києва, Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву, Центрального державного архіву громадських об’єднань та україніки, Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України, відкритих джерел, приватних фотоархівів.