Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

09.05.2024 12:42

Головне із засідання виконкому: підтримка військових та наповнення бюджету

663c9a6d9050f__Виконком.JPG

На позачерговому засіданні Виконавчого комітету Кобеляцької міської ради погоджено виділити 90 тис. грн на підтримку військовослужбовців.

Під час розгляду питань про надання дозволів на встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та розміщення атракціонів наголошено на заключенні договорів оренди з КП «Водоканал Плюс» на вивезення твердих побутових відходів та з Виконавчим комітетом Кобеляцької міської ради за користування земельними ділянками. Окрім того, власники мають дотримуватися режиму роботи під час комендантської години та правил евакуації під час сигналу «Повітряна тривога».

Також було погоджено присвоєння адресних номерів та розглянуто питання опікунської ради.

У ході засідання також було підтримано внесення змін до Положення про порядок призначення та реєстрації помічника дієздатній фізичній особі, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, якими враховано нові зміни до Закону України «Про мобілізаційну підтримку та мобілізацію», а саме: обов’язкове оновлення даних у ТЦК для військовозобов’язаних; відсутність інших працездатних осіб (членів родини), які можуть доглядати осіб з інвалідністю тощо.

Окрім того, члени виконавчого комітету обговорили шляхи залучення додаткових надходжень до бюджету громади. В умовах воєнного стану головним завданням є підтримка економічного фронту. Тим більше, що від наповнення місцевих бюджетів напряму залежить допомога армії та підтримка населення.