Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

08.05.2024 15:21

У громаді відбувся мітинг-реквієм присвячений Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

663b6e4da8b2d__3.jpg

8 травня в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вся Україна згадує тих, хто загинув у боротьбі за рідну землю та низько схиляє голови перед героями, які боролися тоді, у далеких 1939-1945 роках. Схиляє голови й пам’ятає тих, хто боронить її сьогодні.

Цього дня керівництво міської влади, представники установ, правоохоронці та мешканці громади долучилися до мітингу-реквієму присвяченому Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цей захід відбувся у м. Кобеляки на Алеї героїв.

Війна – це завжди втрати найдорожчого – життя людей, вона знищує міста і села. Жахи, які були в далекому минулому для українців стали сьогоденням.

Присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку  вшанували всіх, хто боровся з нацизмом, мирних і цивільних, які загинули або постраждали від бойових дій, дітей війни, примусових працівників…

Пам’ятаймо, що наш священний обов’язок – зробити все можливе, щоб подвиг захисників України, які боронили нашу землю, ніколи не був забутий.

Українці мають стояти за свободу. За мирне майбутнє. Щоб впевнено й остаточно сказати: «Ніколи знову».

2.jpg