Кобеляцька територіальна громада

Полтавська область, Полтавський район

02.05.2024 15:53

Переваги ID – паспорта у сучасному суспільстві

66338cad6f697__id-card.jpg

ID - картка за кількістю переваг не лише перевищує всі попередні зразки паспортів, що діяли на території України, а й чимало сучасних представницьких документів інших країн.

Особливість паспорта в тому, що електронний документ поєднує в собі сучасний дизайн та високий рівень захисту від підроблення. І внутрішній (ID - картка), і закордонний паспорти мають електронний чіп із біометричними даними власника документа (відцифрований підпис особи, відцифрований образ обличчя особи, відцифровані відбитків пальців). Такі паспорти неможливо підробити, оскільки вони надійно захищені, а отже персональними даними власника ніхто у шахрайських цілях не скористається.

Індивідуальний податковий номер громадянина не лише присвоюється автоматично під час оформлення першого паспорта, а й наноситься безпосередньо на саму картку.

У громадян України є можливість отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на чіп ID-карти, що відкриває доступ до різноманітних електронних сервісів державних органів, адміністративних і банківських послуг тощо.

До речі, документ можна використовувати для виїзду до Туреччини та Грузії без наявного закордонного паспорта.

Принагідно нагадуємо, що оформити ID-картку можна НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації, звернувшись до будь-якого підрозділу міграційної служби.

Додаткова інформація про необхідні документи, вартість послуги, перелік та графік роботи підрозділів є на офіційному сайті ДМС України https://dmsu.gov.ua/

Оформлюйте та користуйтеся перевагами ID – паспорта!